середу, 4 січня 2017 р.

Колегія РДА

28 грудня 2016 року під керівництвом голови райдержадміністрації Євгена Третякова відбулося виїзне засідання колегії районної державної адміністрації на базі Красноградського відділу поліції.

Новопризначений начальник Красноградського відділу поліції ГУ Національної поліції України в Харківській області Сергій Мєлєшев проінформував членів колегії про діяльність у сфері охорони та захисту прав і свобод людини, протидії злочинності, забезпечення публічної безпеки і порядку в Красноградському районі.

За 11 місяців поточного року у Красноградському відділі поліції зареєстровано та розглянуто 3238 заяв та повідомлень про вчинені правопорушення, із них внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань – 538, розкрито 163.

У ході обговорення питання було зазначено, що успішна боротьба зі злочинністю передбачає глибоке вивчення злочинів різних категорій з розкриттям їх рівня, структури, динаміки, причин і умов їх вчинення, а також розробку на цій основі системи ефективних заходів профілактики. Тому про профілактику правопорушень члени колегії заслухали доповідь Романа Прогнімака – завідувача сектору взаємодії з правоохоронними органами, оборонної, мобілізаційної та режимно-секретної роботи апарату райдержадміністрації та Лідії Роменської – старшого інспектора сектору ювенальної превенції Красноградського відділу поліції.

Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту та пріоритетні форми влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування доповіла Оксана Кухлій – начальник служби у справах дітей райдержадміністрації. Так, на території району функціонує 13 прийомних сімей, в яких виховується 25 дітей.

Сьогодні на обліку служби у справах дітей райдержадміністрації перебувають 99 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Залишається відкритим питанням вчасного забезпечення дітей соціальним житлом та надання їм у подальшому упорядкованого жилого приміщення для постійного проживання після повернення дітей з інтернатних закладів та інших форм сімейного влаштування у зв’язку з відсутністю в районі вищевказаного житла.

Висловлені думки та пропозиції під час обговорення питань порядку денного будуть враховані при підготовці відповідних проектів розпоряджень.

Наостанок голова райдержадміністрації привітав всіх присутніх з наступаючими новорічними та Різдвяними святами.

Немає коментарів:

Дописати коментар