вівторок, 17 січня 2017 р.

Щедрий вечір, добрий вечір!

12 січня у приміщенні районного Будинку культури відбувся районний фестиваль різдвяних колядок, щедрівок, вертепів "Щедрий вечір, добрий вечір!". Євген Третяков відвідав святкове дійство в ролі почесного гостя. Відкриваючи фестиваль, голова райдержадміністрації привітав присутніх зі святами та побажав всім миру, добра та всіляких гараздів. Він також подякував організаторам за гарну підготовку та можливість заглибитись в чарівну атмосферу Різдва. 
Варто зазначити, що фестиваль пройшов за підтримки фонду ім. Героя України Івана Гулого.

У святковому дійстві взяли участь 16 колективів художньої самодіяльності району, серед яких представники вишів міста, дитячих дошкільних навчальних закладів, колективи сільських будинків культури, громада Петро-Павлівського храму села Петрівка та вихованці недільної школи Красноградського Свято-Благовіщенського храму .

Цьогорічний фестиваль вразив глядачів співочими талантами, яскравими сценічними костюмами та декораціями. У програмі концерту прозвучали традиційні колядки, новорічні віншування, поезії, а також ліричні пісні на Різдвяну тематику у сучасній обробці. Концертні виступи звучали під музичній супровід, а також акапельно. Для маленьких глядачів цікавими були виступи вертепів, що найяскравіше демонструють традиції святкування Різдва. 
 
Компетентне жюрі обрало переможців в п'яти номінаціях:
"За автентичність" - колектив Тишенківського сільського будинку культури;
"За акторську майстерність" - колектив ДНЗ № 5;
"Найкраще виконання" - колектив Наталинського сільського будинку культури;
"Найкраща постановка" - колектив ветеранів Красноградщини;
"Найкращі костюми" - громада Петро-Павлівського храму села Петрівка.
Гран-прі фестивалю отримав колектив Красноградського коледжу КЗ "ХГПА" ХОР.

Проведення даного фестивалю демонструє багатство та самобутність української культури, важливість збереження місцевих обрядів і традицій.

Немає коментарів:

Дописати коментар