пʼятницю, 20 січня 2017 р.

Вітання голови ХОДА Юлії Світличної з нагоди Дня Соборності України

Шановні земляки!

Щиро вітаю вас зі святом, що є одним із ключових та найсимволічніших для нашої держави!

У цей день дві частини українського народу, які були насильно роз’єднані та жили в складі двох імперій, підтвердили своє прагнення разом будувати єдину вільну Україну. На жаль, для українців підписання Акту злуки стало не тріумфальним завершенням боротьби за національну свободу та право жити у власній державі, а лише кроком на шляху до мрії. Проте цей крок був потужним та важливим.

Пам’ять про Соборність давала сил українцям протягом століття. Ми боролися та вибороли. Ми маємо те, про що мріяли ті, хто підписував Акт злуки 22 січня 1919 року. Маємо власну державу. Єдину, соборну та вільну.

І сьогодні, коли одна з тих імперій, до складу якої входили українські землі, намагається взяти реванш, маємо розуміти: головна наша сила – у єдності. Разом ми змогли дати відсіч агресії. Спільними зусиллями відбудували армію. Найяскравішим вираженням вміння українців діяти разом та допомагати одне одному став потужний волонтерський рух, який об’єднав абсолютно різних людей із різних частин країни.

Кожного дня та кожної хвилини ми доводимо всьому світу: українці – єдині, наші мрії та прагнення спільні, Україна – Соборна. Щиро вітаю із Днем Соборності!

Немає коментарів:

Дописати коментар