середу, 26 квітня 2017 р.

Вуличні тварини – не вороги

Безпритульні тварини – це результат, а не джерело проблеми. В Україні існує сумна тенденція: господарі позбуваються своїх домашніх улюбленців. Через це зростає популяція безпритульних тварин, а з цим - загроза як для чотирилапих, так і для людей.

26 квітня представники молодіжної громадської організації "Ми молоді" взяли участь у розширеному засіданні круглого столу під егідою Харківської волонтерської організації "Ліга допомоги тваринам". Тема круглого столу: "Безпритульні тварини. Сказ. Шляхи вирішення проблеми."

На засіданні були присутні школярі, студенти, депутати міськоі ради, представники громадськості. Дана проблема стоїть гостро і є актуальною зараз в нашому районі. Тому було обговорено можливості створення у місті центру зоозахисту. Також запропоновано шляхи вирішення проблеми безпритульних та попередження зараження сказом. Потрібен комплексний підхід, а саме: просвіта та інформування громадськості про те, що тварини не є іграшками, виховна робота з дітьми, створення системи належного оформлення та ідентифікації тварин та їх власників, надання послуг стерилізації та вакцинації. Ще одним заходом попередження ефекту небажаних тварин на вулицях є створення системи обов’язкової реєстрації та обліку господарів і їх домашніх тварин. 
В сучасному світі людина все далі відходить від природи. Спілкування з нею поступово заміщується соціальними мережами, комп’ютерними іграми, віртуальним світом. Дуже часто ми забуваємо, що поряд з нами живуть вірні друзі – тварини. Вони відданими очима дивляться на нас, очікуючи уваги і любові. Наші домашні улюбленці так багато роблять для нас: охороняють, дарують радість спілкування, а іноді навіть рятують життя, чекаючи від нас лише уваги. Вони для нас лише сторінка життя, а ми для них і є все життя. Тож будьмо небайдужі до біди братів наших менших та відповідальні за тих, кого приручили!

Автор: учасниця МГО "Ми молоді" Анастасія Рябокінь

Немає коментарів:

Дописати коментар