понеділок, 21 листопада 2016 р.

Квартири переселенцям, сучасний дитсадок малечі

DSC_3637     У Краснограді стартував проект щодо створення соціального житла для внутрішньо переміщених осіб і капітального ремонту приміщення дитячого садка № 17 з метою підвищення його енергоефективності. У четвер, 17 листопада, у мерії підписали угоду-підряду про початок відповідних будівельних робіт між органом місцевого самоврядування, агенцією з впровадження мікропроекту та Українським фондом соціальних інвестицій (УФСІ), при підтримці якого реалізовуватиметься цей задум.

       Свої підписи під договором поставили керівники ініціативних груп – секретар міської ради Катерина Єніна та директор ДНЗ № 17 Оксана Богатирьова, і директор регіонального представництва УФСІ Володимир Крищук. У церемонії підписання взяли участь голова райдержадміністрації Євген Третяков, очільник райради Володимир Птишник, міський голова Володимир Максим, також депутати і члени виконкому органу місцевого самоврядування, представники структурних підрозділів РДА.

      Відповідно до проекту, у селищі Дослідне, яке входить до складу міської територіальної громади, під соціальне житло переобладнають будівлю колишньої контори ДПДГ «Красноградське» за адресою вул. Наукова, 16. Більше 15 років споруда була покинутою. Невдовзі тут збудують 12 сучасних квартир. Згодом у них оселяться вихідці зі східних регіонів нашої держави, які переїхали до Краснограда у зв’язку з подіями в зоні АТО.

      Також буде проведено утеплення фасаду та реконструкцію даху приміщення дитячого садка № 17. Крім того, в навчальному закладі замінять старі вікна на енергоощадні. Це близько 100 штук.
DSC_3641
       На виготовлення проектної документації з міської казни було виділено 400 тис. гривень. Загальна сума інвестицій УФСІ для реалізації проекту складе майже 9 млн. гривень. З них понад 5,5 млн. грн спрямують для створення соціального житла й 3 млн. грн. – для модернізації будівлі дошкільного навчального закладу № 17. Необхідні роботи планують завершити в липні наступного року.
- Це перший досвід співпраці Українського фонду соціальних інвестицій з територіальною громадою м. Краснограда й ми сподіваємося, що це партнерство буде не останнім, – зауважив після проведення церемонії підписання угоди В. Крищук. – Тепер важливо впоратися з поставленими завданнями у відведений термін, – наголосив він

     В. Крищук зазначив, що в перспективі УФСІ спільно з мерією може здійснити ще один соціальний проект. Напевно, він стосуватиметься реконструкції приміщення закладу охорони здоров’я. Якого саме, поки не уточнюють.
 
Джерело:  http://visti-krasnograd.net/

Немає коментарів:

Дописати коментар