понеділок, 21 листопада 2016 р.

Краще стоячи померти, ніж жити на колінах!

    Красноградщина приєдналась до відзначення Дня Гідності та Свободи. Сьогодні в Красноградському краєзнавчому музеї ім. П.Д. Мартиновича відбувся захід-реквієм, присвячений пам`яті Героїв Небесної сотні, подвигу учасників Революції Гідності, яка сприяла відродженню цінностей свободи, гідності, переосмисленню багатьма людьми світу свого призначення.
 
     Захід зібрав представників влади району й міста та чимало свідомих, небайдужих громадян, які мали змогу висловити своє відношення до подій та процесів, що вплинули на теперішній день і нагадали кожному українцю, хто він є насправді.
     Зокрема, керівник району Є.Третяков зауважив: "Від самого початку зародження української державності й до сьогодення її народу доводилось переживати нелегкі часи, доводити право на існування та ідентифікацію. Український народ топтали, палили, морили голодом, винищували цвіт нації - робили все для того, щоб Україна ніколи не стала сильною. Але сьогодні вона сильна! І це, насамперед, заслуга кожного активіста, свідомого громадянина, який не побоявся йти за правду і свободу навіть під страхом смерті".

       Грає патріотична музика, а зі світлин на присутніх в залі дивляться ті, хто вірили, що їм під силу змінити країну на краще, ті, хто зробили свідомий вибір, коли перебороли страхи і взяли на себе відповідальність за долю країни. Горять свічки, мов вогники загиблих душ...

Немає коментарів:

Дописати коментар