вівторок, 28 березня 2017 р.

Шляхи вирішення "сміттєвої" проблеми в Краснограді

Вивіз сміття з міст стає все більшою проблемою сучасності. Далеко не кожен населений пункт може похвалитися налагодженою системою утилізації відходів. Вирішення цього питання потребує значних зусиль і на побутовому рівні, і на рівні оптимізації законодавства у цій сфері.

Ця проблема актуальна і для Красноградського району, пов'язана вона з переповненням сміттєвого полігону і чималою кількістю нелегальних смітників. Невпорядковані купи сміття заважають не лише з естетичної точки зору. На жаль, все набагато серйозніше: тверді побутові відходи можна назвати одним із «ворогів» довкілля. Вони становлять небезпеку для природи й людей.

Керівництво району стурбоване даною проблемою, в напрямку її вирішення вже ведеться відповідна робота. Щоб розвіяти чутки, слід зазначити, що будівництво на території Красноградського району сміттєпереробного заводу не передбачається. Натомість з метою поліпшення екологічної ситуації та вирішення проблеми утилізації сміття в нашому районі Департаментом капітального будівництва  ХОДА розроблено проект з сортування твердих побутових відходів на базі  Красноградського полігону ТПВ, на який буде завозитись сміття, сортуватись за категоріями: скло, пластик, папір, метал та кольоровий метал. Після цього відходи будуть упаковуватись та вивозитись. 

Коментуючи це питання, голова райдержадміністрації Євген Третяков зауважив, що цей цей проект дасть можливість не лише вирішити проблему переповнення полігону ТПВ та знизити стан забруднення довкілля в районі, а й створити нові робочі місця для його мешканців, адже проблема зайнятості населення також є актуальною, але, як то кажуть, "це вже зовсім інша історія"...

В масштабах глобального забруднення навколишнього середовища побутовими відходами роль пересічного громадянина здається незначною, та насправді це не так. Не варто смітити і на без того забруднених вулицях. Викидайте відходи в призначених місцях, щоб внести свою маленьку і можливу частку в чистоту навколишнього середовища.



Немає коментарів:

Дописати коментар