пʼятницю, 10 березня 2017 р.

Безсмертний Шевченко

І мене в сім'ї великій, 
В сім'ї вольній, новій 
Не забудьте пом'янути 
Незлим тихим словом.

Слідуючи останнім рядкам славетного «Заповіту» великого Кобзаря, генія нашого народу Тараса Григоровича Шевченка, сьогодні ми згадуємо його: його непростий життєвий шлях, його пророчі слова, його відданість своїй рідній землі… Ми не перестаємо захоплюватись ним, і попри прохання самого поета, ми згадуємо його не тихим словом - голосно промовля слова визнання та любові в його честь вся Україна.

Шевченко – це не лише прекрасний поет, талановитий художник та відомий патріот України… Шевченко – це і є сама Україна, в його безсмертних творах душа її народу, його страждання та біль, нескореність та жага до вільного життя. Образ Шевченка, його страдницьке життя та творчість уособлюють в собі нашу прекрасну багатостраждальну Батьківщину, яка бореться за своє світле майбутнє до сьогоднішнього дня.
Дійсно, сьогодні як ніколи слова поета актуальні. «Борітеся – поборете, вам Бог помагає! За вас правда, за вас сила і воля святая!» Цей заклик дарує надію кожному українцю не те, що труднощі, які переживає сьогодні український народ, минуть, бо ми на правильному шляху. Він надихає сучасних борців, воїнів АТО стояти міцно на захисті держави. Ці слова були підхоплені мільйонами українців у всьому світі, які піднялися проти нових спроб загнати нащадків Шевченка в ярмо. Вони прогриміли і скликали безліч небайдужих людей різних національностей і віросповідань підтримати наш народ у прагненнях до кращого життя.

Сьогодні збірка «Кобзар» - це друга Біблія для кожної української сім’ї. Ми змінились, поступово ми станемо тими, ким маємо бути – гідними нащадками нашого безсмертного Пророка, сина неньки України, який так ніжно і віддано любив свій народ і так страждав за нього. Він подарував нам можливість знати правдиву історію рідної країни, зберіг і повернув її голос – українську мову. Сім’я по-справжньому вільна та нова вже формується. Тож пам’ятаймо Шевченка! Того, хто прославив Україну серед інших держав, став її символом та духовним наставником для народу.

Немає коментарів:

Дописати коментар