середу, 29 березня 2017 р.

Координаційна рада членів Асоціації органів місцевого самоврядування


Євген Третяков взяв участь в засіданні координаційної ради членів Асоціації органів місцевого самоврядування. Оскільки основна функція ради – надання допомоги органам місцевого самоврядування у вирішенні усіх проблемних питань, які стосуються децентралізації та об’єднання громад, їх соціально-економічного розвитку, тому одним з головних питань стало обговорення перспективи створення ОТГ на Красноградщині.

Нещодавно, окрім Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», набули чинності ще два законодавчих акти, які можуть стимулювати подальший процес об’єднання громад. Таким чином, Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо добровільного приєднання територіальних громад)» дає можливість приєднуватись до вже створених територіальних громад. Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей об’єднання територіальних громад, розташованих на територіях суміжних районів» дає можливість об’єднуватись з громадами інших районів.

Голова райдержадміністрації зауважив, що об’єднання має відбуватися з урахуванням інтересів громади, адже це основний принцип територіальної реформи та розвитку кожного населеного пункту в громаді, для цього потрібно узгодити чіткий алгоритм дій та порахувати всі можливості потенційної ОТГ.  
"Процес об'єднання гальмується також через те, що часто інтереси та пріоритети представників органів місцевого самоврядування, підприємців, що здійснюють свою діяльність на території населеного пункту, та самих мешканців громади не співпадають. Щоб вступити в прямі бюджетні відносини з державою і відчути всі витікаючі з цього вигоди необхідно активізуватись, знайти порозуміння і почати діяти", - наголосив Євген Андрійович.

Немає коментарів:

Дописати коментар