середу, 15 березня 2017 р.

До початку 2018 року в області завершать реконструкцію 13 об'єктів для переселенців

Євген Третяков взяв участь  у засіданні Харківської обласної спостережної ради щодо реалізації 1-ї фази проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури «УФСІ V», яке відбулося 14 березня в ХОДА.

Завдяки реалізації спільного проекту німецького уряду і Кабінету Міністрів України до 2018 року житло в області зможуть отримати понад 300 тимчасово переміщених осіб. Паралельно з вирішенням житлового питання кошти вкладають і в розвиток соціальної інфраструктури.

До обговорення реалізації 1-ї фази проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури «УФСІ V» були запрошені керівники адміністрацій районів, які беруть участь у цьому проекті. Проект реалізується в 4 районах та 2 містах обласного значення.

Як зазначила директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Вікторія Белявцева, проект УФСІ стартував у грудні 2015 року за підтримки німецького уряду. На даний момент ремонтні роботи тривають на 10 з 13 об'єктів - у містах Лозова, Ізюм, а також у Золочівському, Богодухівському, Красноградському районах. На об'єктах Дергачівського району та у Вовчанському спеціалізованому будинку-інтернаті триває підготовка проектно-кошторисної документації.

«Сьогодні ми затвердили фінальні звіти мікропроектів, якими займається УФСІ. Важливо відзначити, що загальна сума фінансування проектів збільшилася на 12 млн 600 тис. грн - з 59 млн 700 тис. до 72 млн 300 тис.», - повідомила Вікторія Белявцева.

Учасники засідання нагадали, що в кожному районі або місті, які задіяні у проекті, буде реконструйовано 2 об'єкти (житло і соціальний об'єкт). Так, до початку 2018 року буде здано в експлуатацію 6 житлових об'єктів, 2 дитячих садки, 4 школи і один інтернатний заклад.

«По більшості проектів виконано від 60 до 70% робіт», - повідомив директор Харківського регіонального представництва Українського фонду соціальних інвестицій Володимир Крищук.

Немає коментарів:

Дописати коментар