середу, 29 березня 2017 р.

Допоможемо Балаклії!

Уночі 23 березня у Балаклії внаслідок загоряння відбулася детонація військового арсеналу. Внаслідок чого через небезпеку для життя з Балаклії та дев'яти прилеглих сіл евакуювали близько 20 тисяч людей.

На сьогодні ситуація на Балаклійщині стабілізувалась: ведеться активна робота з ліквідації наслідків вибуху на арсеналі, піротехнічними підрозділами проводиться технічне обстеження та очищення від вибухонебезпечних предметів прилеглої до нього території, відновлено енергопостачання, завершується робота з відновлення газопостачання до населених пунктів.

Мешканці повертаються у свої домівки, але багатьох з них чекає не надто приємна картина: зруйновані дахи, вибиті вікна... Допомогу балаклійцям надають представники влади всіх рівнів, громадські організації та чимало небайдужих людей.

28 березня Євген Третяков особисто відвідав Балаклійщину з метою отримання інформації з перших вуст щодо можливої допомоги, яку може надати Красноградський район. Він зустрівся з головою Балаклійської РДА Степаном Масельським, який наразі очолює Штаб з ліквідації НС.

Під час поїздки очільник Красноградського району також відвідав Новогусарівську сільську раду, яка розташована в зоні надзвичайної ситуації, поспілкувався з головою В'ячеславом Коганом та депутатами.

Саме це стало приводом для термінового збору адміністративно-господарського активу району вже наступного дня, 29 березня. На активі були присутні голова районної ради, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники правоохоронних органів, заступники міського голови і сільські голови, депутати районної та міської рад, керівники сільськогосподарських підприємств, установ, закладів освіти, культури, охорони здоров'я, представники громадських організацій, фізичні особи-підприємці, ЗМІ. 
На засіданні обговорювалось питання про організацію допомоги мешканцям Балаклії, у зв'язку із пожежею на військових складах боєприпасів.

В критичний час, коли ще палали склади, працівники Красноградського райвідділу ГУ ДСНС України в Харківській області виконували свій обов'язок в Балаклії. За це керівник району щиро подякував їм, а також тим приватним підприємцям, які першими долучились до збору гуманітарної допомоги мешканцям постраждалого міста минулої суботи.

"Красноградщина не залишиться  осторонь!  Маємо зробити все можливе, щоб допомогти балаклійцям швидше оговтатись від цієї події, підтримати їх в скрутну хвилину, адже ми один регіон, одна країна, один народ... А отже проблеми у нас спільні, і вирішувати ми їх будемо разом", - зауважив Євген Андрійович.
За результатами засідання ПУНКТОМ ЗБОРУ ДОПОМОГИ було визначено КРАСНОГРАДСЬКУ ДЮСШ (прийом цілодобово упродовж 29-31 березня).

Перелік необхідних речей:

- продукти харчування тривалого зберігання (консерви, крупи та ін.);
- будівельні матеріали (скло, шифер...)

Контактна особа - Овчаренко Ігор Леонідович - завідувач сектору економічного розвитку і торгівлі РДА (телефон: 7-03-37, 0506319934).

Термін збору матеріальної допомоги -  до 1 квітня 2017 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар