четвер, 1 червня 2017 р.

Безпека населення понад усе, - Євген Третяков

31 травня Євген Третяков побував на комплексному тактико-спеціальному навчанні з органами управління та силами цивільного захисту Харківської області щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої лісовою пожежею. Захід проходив на полігоні навчального центру оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДНС України в с. Ватутіне Нововодолазького району. 

Для глядачів захід видався цікавим та видовищним, та для учасників це була не просто гра. Дана інсценізація з демонстрацією послідовності дій сил цивільного захисту під час ліквідації наслідків лісових пожеж стала свідченням непростої та дуже  відповідальної роботи рятувальників, від професіоналізму  яких залежить безпека природного середовища та людей.


Робота рятувальника справді нелегка. Він, як представник будь-якої професії має свої обов’язки. Здійснює гасіння пожеж, порятунок і евакуацію людей, а також запобігає подібним випадкам. При виникненні пожежі сигнал поступає в диспетчерську службу, оператор визначає, яка пожежна частина знаходиться ближче до місця випадку, до якої категорії складності відноситься пожежа. Залежно від цього плануються подальші дії. В процесі ліквідації наслідків лісових пожеж беруть участь багато служб, кожна з яких оперативно здійснює свої обов'язки, мінімізуючи ризики.

"З власного досвіду я усвідомлюю, що першочерговим завданням керівницицтва району є гарантування безпеки для населення. До слова, 30 травня на сесії районної ради  депутати дослухались до моєї пропозиції щодо придбання за кошти районного бюджету нової пожежної машини і прийняли зважене рішення на користь усіх жителів Красноградщини. Адже Красноградський районний відділ ГУ  ДСНС  України в Харківській області й надалі обслуговуватиме весь район незалежно від того, скільки територіальних громад буде у майбутньому в його межах", - говорить Євген Андрійович.

Рятівник – це вже не професія, це спосіб життя, адже постійно перебуваєш у очікуванні тривоги: можливо комусь саме зараз потрібна буде допомога. А в критичній ситуації дається взнаки і те, наскільки ти добре підготовлений до цієї ж таки ситуації. Саме тому проводяться  тактико-спеціальні навчання, які допомагають виробити сталий алгоритм дій, підготувати служби порятунку до надзвичайних ситуацій та дати їм можливість підвищити рівень своїх професійних умінь та навичок.  









Немає коментарів:

Дописати коментар