вівторок, 27 червня 2017 р.

На Красноградщині відзначили День Конституції України

Є дати, які укріплюють нації, виражають дух свободи народу, символізують його славне минуле, сьогодення й майбутнє. До їхнього числа, безсумнівно, відноситься і День прийняття нашої Конституції. Це одне із головних і молодих свят сучасної України.  

На Красноградщині відзначили 21-шу річницю Дня Конституції України. Урочистий мітинг біля Районної бібліотеки зібрав чимало люду, серед якого було районне керівництво, представники різних організацій, закладів, установ та жителі міста.

Гучні патріотичні лозунги наповнили серця присутніх гордістю за Україну, яка довго і наполегливо йшла до цього дня, а її найкращі сини та доньки окропили цей багатовіковий шлях своєю кров'ю. Демократичний розвиток ніколи не був легким. Пам’ятаючи про це, не згасає в серцях людей глибока шана до яскравого сузір’я полум’яних борців за народне щастя, до геніїв, що віддали свій талант рідній Україні. Вони творили Державу, Націю, Закон. Своїм незламним духом, разючим словом, любов’ю до всього українського, до людей, до рідної землі.

Вшановуючи пам’ять тих, хто не шкодуючи себе прагнув демократії, боровся за справедливість, волю та незалежність своєї Батьківщини, присутні на мітингу поклали квіти до погруддя Тараса Григоровича Шевченка, чия постать нерозривно пов'язана з ідеєю державотворення, утвердження незалежності та боротьби за права і свободи українців.

Під час покладання квітів звучала пісня «Молитва за Україну» у виконанні вокального гурту «Баргузіни». Подумки кожен долучився до цієї спільної молитви, бажаючи миру, волі й доброї згоди всіх людей на основі закону й справедливості. 

Немає коментарів:

Дописати коментар