пʼятницю, 30 червня 2017 р.

Робітнича спеціальність - дорога у самостійне життя

Сьогодні весь колектив Красноградського професійного ліцею, батьки та почесні гості проводжали в доросле життя не просто випускників, а фахівців своєї справи – висококваліфікованих робітників. 62 випускника з цього дня вже готові вирушати на трудову ниву і практично скористатися всіма знаннями та навичками, які вони отримали від люблячих педагогів у стінах рідного закладу. 

Свято об'єднало три групи, випускники котрих отримали такі спеціальності: електрозварювальник, оператор комп'ютерного набору та маляр-штукатур. Це непрості робітничі професії, що вимагають від людини високої відповідальності та працьовитості.  

Євген Третяков привітав випускників зі святом та побажав їм щасливої долі та успіхів у подальшому житті. "Робітничі професії завжди були потрібними, і сьогодні вони своєї вагомості не втратили. Вони передбачають не лише виконання роботи руками, а  ґрунтуються також на глибокому розумінні чималої кількості процесів, яке залежить від рівня обізнаності фахівця...", - підкреслив керівник району.

Професійно-технічна освіта навчає та виховує конкурентноспроможного робітника, здатного творчо мислити, чітко орієнтуватися в реаліях і перспективах життя, готує до праці в ринкових умовах. І молода людина, яка пройшла таку підготовку, вже адаптована до трудової діяльності в нових умовах господарювання, має певну життєву позицію. Здобуття робітничої спеціальності відкриває перед молоддю шлях у самостійне життя.

Недаремно Красноград називають студентським містом. І це чудово, що в нашому районі є навчальні заклади, які дають можливість юним особистостям розкритись, спробувати себе в різних професіях і пізнати їх першооснови. 

Немає коментарів:

Дописати коментар