четвер, 11 травня 2017 р.

На Красноградщині відзначили День Європи

Сьогодні на Красноградщині відзначили День Європи. Для українців - це особливе свято. І не тому, що географічно Україна є центром Європи, а тому що стати повноправним членом ЄС - це не лише завдання державної політики, а й свідомий вибір українців.

На центральній площі міста зібралось чимало люду, в руках у них - прапорці України та Європейського союзу та яскраві кульки з державною символікою. 

І ось настає урочиста мить - голова райдержадміністрації віддає наказ підняти Державний прапор України та прапор Європейського союзу. Лунає гімн України, а згодом гімн Європи "Ода радості". І дійсно, стає радісно на душі. Бо вже за мить у небі гордо майоріють стяги. Неможливо не помітити, що їм личить бути поряд - про це каже спільна кольорова гама та енергетика свободи, процвітання, демократії, яку вони випромінюють.

"Нехай цей день стане першим вагомим кроком до змін, які допоможуть нашому народу реалізувати своє бажання та право жити в розвиненій, сильній країні. У нас з вами все для цього є. Вже з 11 червня для України буде відкрито безвізовий режим. Це дасть можливість втілити в життя плани, націлені на розбудову та розвиток країни, а також на впровадження в Європі наших цінностей. Бо нам є що показати і є чого повчитись у європейського суспільства. Ми маємо власну систему цінностей, якою пишаємось і відстоюємо її. Але цінності Європи також не суперечать, а навпаки доповнюють та упорядковують наше бачення держави для людей", - говорить Євген Андрійович.

Це свято окреслює наші спільні погляди, спільну історію, та найголовніше - наше спільне майбутнє. Воно символізує започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що грунтується на тотожних цінностях та інтересах. 

Немає коментарів:

Дописати коментар