вівторок, 9 травня 2017 р.

У Краснограді відбувся урочистий мітинг до Дня Перемоги

Весна така, аж серце завмирає!
Земля квітує та звучать пісні
І свято Перемоги йде по краю
Найкраще наше свято на землі.

9 травня… Похмурий сірий ранок - природа також сумує за тими, хто віддав своє життя для забезпечення миру на рідній землі, і кого не можна забувати в цей святковий день. Все місто очікує на появу орденоносців-переможців. А їхні ряди - доволі скупі. Бо з кожним роком все більше втрачаємо людей, котрі були свідками і учасниками подій Другої світової війни.

І ось в першому ряду ми бачимо ветеранів. Чоло їх сріблом вкрила сивина, а груди щільно завішані медалями... А отже свято починається... Їх вистраждане свято, наше спільне свято, що об'єднує багато народів.

На урочистостях присутні: голова райдержадміністрації Євген Третяков, голова районної ради Володимир Птишник, секретар міської ради Катерина Єніна, голова районної організації ветеранів Василь Трохимович Кривобок, настоятель Свято-Благовіщенського храму м. Краснограда протоієрей Миколай та голова молодіжної громадської організації «Ми молоді» Марина Ханберова.
Запрошені звертаються до громади з промовами. Насамперед слова вітань адресують ветеранам Другої світової та усім, хто був свідком тих подій і знає про війну не з розповідей, книг та кінофільмів.

Першим вітання ветеранам висловив очільник району Євген Третяков. Звертаючись до всіх, хто пройшов крізь вогонь найстрашнішої війни, він побажав їм міцного здоров’я, родинного благополуччя, довгих літ щасливого та мирного життя. "На жаль, на передніх рядах з кожним роком все менше тих, хто творив для нас сьогодення. Змінюється політичний устрій, наше життя, але ніколи не зміниться той день, який дав можливість людству сміливо дивитись у майбутнє. Тож нехай пам'ять про події, що передували йому не згасне у наших серцях", - говорить Євген Андрійович.

Виступаючі наголошували й на тому, що минуло багато десятиліть, але смертельний подих війни знову прийшов на нашу землю. Адже Схід країни став ареною бойових дій, де гинуть українці. І головне сьогоднішнє завдання - це відновлення миру та незалежності нашої держави.

Від імені молодого покоління слова поздоровлення ветеранам сказала голова організації "Ми молоді" Марина Ханберова, яка підкреслила, що пам'ять про світлий подвиг народу потрібна не так полеглим, як живим, а особливо молоді. Вона подякувала ветеранам за їх героїзм та мужність, непохитні кроки вперед до перемоги - дня, який став початком нового життя для майбутніх поколінь.

На завершення мітингу присутні вшанували пам'ять полеглих хвилиною мовчання та поклали квіти до братських могил .

Немає коментарів:

Дописати коментар