понеділок, 22 травня 2017 р.

З Україною в серці


Для жителів Красноградщини суботній ранок 20 травня видався багатим на яскраві події, які були спрямовані на піднесення патріотичного духу та поглиблення національної свідомості.






Розпочалось усе з параду вишиванок. Колона, що складалась з представників громадськості, установ, організацій та закладів міста, одягнених у вишиті сорочки, вирушила від пам'ятного знаку "25 років незалежності України" вулицями міста. Очолив святкову ходу керівник району з сім'єю. Учасники дійства виконали Гімн України біля районної Бібліотеки, після чого поклали квіти до погруддя великого Кобзаря, чиє могутнє слово і через століття гучно закликає український народ єднатись та відстоювати право на гідне життя.


Спочатку погода була похмурою, а небо густо затягнуте хмарами, але коли люди в національному вбранні заспівали народних пісень, несподівано вийшло сонце. Значить, Богу також подобається українська пісня. Вишиванка та народна пісня - найсвятіші обереги нашої нації, сила яких доведена багатьма поколіннями українців.

В кінці маршруту учасники параду усі разом завітали на грандіозне свято в Красноградський краєзнавчий музей імені П.Д. Мартиновича, де відбувся фестиваль декоративно-прикладного мистецтва "Родинний оберіг", приурочений до Міжнародного дня музеїв. Всіх маленьких учасників параду вишиванок чекали солодкі подарунки від Євгена Третякова - морозиво. Ародина Ткачуків


була визнана "Кращою вишиваною сім'єю" та отримала від голови райдержадміністрації диплом та спеціальний приз. Організація свята була на високому рівні: розваги для дітей, концертна програма, аніматори, виставка-ярмарок декоративно-прикладного мистецтва, презентація картин художників Красноградщини, смачна козацька каша та багато іншого.

Євген Третяков привітав колектив музею та директора Наталію Валентинівну з професійним святом, побажав успіхів, життєвих гараздів та миру. "Ми живемо в непростий час. І кожен з нас має аналізувати свої дії, зважаючи на те, який внесок можна зробити особисто для поліпшення життя в нашій країні. Чимало митців, наших видатних земляків залишили в стінах цього закладу частину своєї душі. Тому ми намагаємось бути гідними пам'яті попередніх поколінь і стати прикладом для нащадків", - зауважив Євген Андрійович.

Директор музею Наталія Швець висловила вдячність керівництву району за сприяння у вирішенні питань функціонування закладу культури, зокрема, реставрації даху експонату під відкритим небом "Хата ХІХ ст".

Музей - це храм людської пам'яті, в якому свято оберігаються реліквії нашого народу. Красноградський краєзнавчий музей імені П.Д. Мартиновича - це не просто місце, де знаходяться історичні пам'ятки та цінні експонати, пов'язані з розвитком нашого краю. Це місце, де шануються українські звичаї і традиції, а також твориться наша сучасна історія. В музеї проводяться заходи культурно-просвітницького та благодійного характеру, які постійно підтримує очільник району Євген Третяков. В непрості часи розбрату та неспокою саме тут, користуючись прикладом пращурів, ми черпаємо сили для боротьби за гідне життя на нашій землі.
 
Такі заходи нагадують нам, що ми пов'язані не лише спільною територією проживання, нас об'єднує дещо набагато важливіше... Те, що є в серці кожного - любов до рідної землі та палке бажання бути тими, хто ми є насправді - українцями.

Немає коментарів:

Дописати коментар