понеділок, 29 травня 2017 р.

День села Миколо-Комишувата

Як гарно в українському селі!
Лиш там по-справжньому душа співає...
Там щиро трудяться щодня великі та малі
І весело в свята народ гуляє...

Українське село - скарбниця духовності, колиска українських традицій  та найколоритніше місце на землі. Чудові краєвиди, свіже повітря, приємні працьовиті люди, які виступають яскравими носіями нашої культури та бережуть національний побут і звичаї. 
На жаль, сьогодні для українського села настали не  найкращі часи. Чимало поселень занепадають, а згодом і взагалі зникають з карти України. 

Та, дякувати Богу, збереглись на нашій благословенній землі мальовничі куточки, які процвітають, їх жителі не покидають рідних домівок у пошуках кращої долі в місті, а щодня працюють для спільного блага та розквіту малої батьківщини. Саме таким селом є Миколо-Комишувата, мешканці якого цими днями відзначили улюблене свято громади - День села.

В минулому році миколо-комишуватці святкували трьохсотрічний ювілей, що супроводжувався яскравими народними гуляннями. І цьогоріч відзначення Дня села запам'яталось мешканцям не менш насиченою програмою. Місцева влада організувала концерт у сільському Будинку культури з веселими піснями, танцями та конкурсами. До речі, більшість номерів були підготовані самими жителями села, які продемонстрували свої таланти та творчі нахили. На концерті лунали щирі слова привітань для селян з побажаннями добробуту та злагоди їх сім'ям. Також під час заходу нагородили активістів села, вручили подарунки переможцям у номінації "Кращий двір" та привітали подружні пари, які прожили разом 50 років і вписали золотими літерами історії власного кохання на сторінки літопису громади. На подвір'ї усіх чекали смачні пригощання, а дітей - різноманітні розваги. Тож весело на святі було і старому, і малому. 
Не залишив без уваги святкове дійство і голова райдержадміністрації Євген Третяков. Він завітав до села, привітав миколо-комишуватців та побажав усім гарного настрою, позитиву й радості, впевненості у завтрашньому дні, а головне - миру. Приємною несподіванкою для громади стало те, що очільник району презентував новеньку пральну машинку для дошкільного підрозділу  Миколо-Комишуватського НВК, в якій, за словами сільського голови Наталії Шаптали,  була  нагальна потреба. 

Немає коментарів:

Дописати коментар