середу, 3 травня 2017 р.

Рятувати життя - професія та покликання




28-29 квітня в селищі Покотилівка, під Харковом, відбулись змагання бригад екстреної медичної допомоги "Відкрита першість Харківської області". В змаганнях на звання кращої бригади швидкої допомоги взяла участь сорок одна команда з Харківської, Донецької, Луганської та Дніпропетровської областей. В тому числі були команди Красноградського медичного коледжу та Красноградського відділення екстренної невідкладної медичної допомоги. Обидві бригади в підсумку змагань показали високі результати, медики продемонстрували свій професіоналізм та гідно представили наш район.

Вже з першого погляду на цей захід стало зрозуміло, що саме слово «змагання» для нього вельми умовно. Воно більше схоже на аналог військових навчань для бригад швидкої допомоги, з взятими з життя реальними практичними ситуаціями, семінарами з теорії медицини невідкладних станів, де спікерами семінарів виступають провідні вчені країни в області невідкладної медицини.

Змодельовані ситуації були надскладними і, здавалось, врятувати життя "умовних" постраждалих просто неможливо. Організатори також потурбувались про те, щоб події виглядали якомога реалістичніше, тому це створювало також і психологічне напруження. Однак учасники справлялись зі своїми завданнями і при цьому не втрачали самоконтролю. Звичайна людина без спеціальної підготовки на таке не здатна.

29 квітня очільник Красноградського району Євген Третяков особисто відвідав змагання, щоб підтримати учасників з Краснограда. "Вразив рівень підготовки медиків та їх професійні вміння. Я пишаюсь Красноградськими бригадами, які по-справжньому знають свою справу і найголовніше - ціну людського життя, спасінню якого присвячують більшість свого часу", - говорить Євген Андрійович.

Слід зазначити, що допомогу в придбанні 25-ти комплектів спеціальної медичної форми для бригад надав благодійний фонд імені Героя України Івана Михайловича Гулого.

Немає коментарів:

Дописати коментар