суботу, 20 травня 2017 р.

Виховання красою

В естетичній освіті закладені фундаментальні основи культури людства. Вона сприяє формуванню цілісної особистості з особливим тонким світоглядом, яка здатна до творчої діяльності, соціально адаптована та багата духовно. 

Загальновідомо, що мистецька діяльність, впливаючи через органи чуття на інтелект дитини, сприяє розвитку  уяви, фантазії,  образного та креативного мислення. 

Осередком формування естетичних почуттів дітей у нашому районі є Красноградська дитяча школа естетичного виховання. 19 травня у всіх учнів цього закладу, педагогів та батьків відбулось подвійне свято. Талановиті представники юної творчої еліти підготували для глядачів звітний концерт, на якому продемонстрували свої вміння й таланти. А також приємною подією того вечора стало вручення 42 свідоцтв про закінчення школи естетичного виховання, з них 29 - випускникам художнього відділення та 13 - музичного. 


На шляху до глядацького залу, де проходив концерт, можна було милуватись чудовими картинами юних художників - вихованців школи. На самому ж концерті глядачів чекали численні творчі номери, в яких учні та випускники розкрили свої співочі таланти, вміння грати на різноманітних музичних інструментах та гідно триматись перед публікою.

Привітати випускників завітав очільник району Євген Третяков. "Музикант не просто грає на інструменті - він вкладає в цей процес свою душу, і через певну мелодію та звуки намагається передати щось надзвичайно цінне та важливе. Художник за допомогою пензля та фарб відтворює на полотні власне світобачення. Сьогоднішній захід демонструє, що кожна дитина надзвичайно талановита по-своєму. Нехай випуск зі школи буде лише першим кроком на вашому творчому шляху. А підкорити нові вершини та відкрити далекі горизонти допоможуть ті, хто вірять у вас найбільше - ваші батьки та педагоги. Я особисто, як керівник району, готовий надати вам усіляку допомогу та підтримку", - говорить Євген Андрійович.

Також він наголосив, що розвиток культури на Красноградщині розглядається як одне з найважливіших питань. Зокрема, передбачено виділення коштів з районного бюджету в сумі 200 тис. грн для придбання нових музичних інструментів для Красноградської дитячої школи естетичного виховання і 30 тис. грн на придбання спеціальних стільців для гри на фортепіано.

Немає коментарів:

Дописати коментар