понеділок, 29 травня 2017 р.

У Краснограді відкрито Центр допомоги ВПО та сімʼям, що потрапили в складні життєві ситуації «Єдність»

Сьогодні Україна переживає важкі часи в своїй багатовіковій історії. Вже чимало українців відчули наслідки того, що відбувається на Сході України. Багато сімей залишилося без своїх домівок…
25 травня на базі Красноградського педагогічного коледжу КЗ ХГПА ХОР було урочисто відкрито Центр допомоги ВПО та сімʼям, що потрапили в складні життєві ситуації «Єдність». Даний центр створено в рамках проекту «Кроки просвіти на шляху до порозуміння», що реалізується ГО «Асоціація багатодітних сімей «АММА». Це частина проекту «Підтримка територіальних громад України у звʼязку зі збільшенням кількості внутрішньо переміщених осіб», що є однією з ініціатив інфраструктурної програми для України, які фінансуються німецьким урядом та виконуються німецькою федеральною компанією GIZ.

У новостворений Центр допомоги ВПО «Єдність» партнерами проекту ГО «Асоціація багатодітних сімей «АММА» було придбано: 6 компʼютерів, проектор, екран та фліпчарт.

Радник голови КРДА Евгена Третякова Кицюк Валерій Семенович привітав усіх присутніх з відкриттям даного Центру, наголосив на його важливості та закликав до єдності та консолідації небайдужих людей. «Народна мудрість говорить, що один в полі не воїн, тож давайте обʼєднуватись та допомагати разом тим людям та сімʼям, які не з власної волі змушені були залишити свої домівки…Біда зазирає до нас тоді, коли її зовсім не чекаєш. У цей момент важливо не залишитись з горем сам на сам, а відчувати підтримку. Створення Центру дає нам ще більше можливостей робити добро та бути небайдужими до проблем людей, адже чужої біди не буває…», – зауважив Валерій Семенович.

Вимушені переселенці у сьогоднішній Україні — це люди, які вимушено залишили місце проживання внаслідок воєнних дій на території частини Донецької та Луганської областей. І їх досить багато.

Центр допомоги «Єдність» – це спільний проект громадських ініціатив, які опікуються допомогою внутрішньо переміщеним особам та сімʼям, що потрапили в складні життєві ситуації. Там будуть надаватися інформаційні, соціальні та просвітницькі послуги. Метою даного Центру є координація зусиль його учасників, спрямованих на недопущення порушень прав і свобод вимушених переселенців, а також тих, хто продовжує проживати на тимчасово окупованій території. Діяльність Центру також спрямована на допомогу у вирішенні гуманітарних та правових потреб; підготовку нормативно-правової та аналітичної бази для розробки та втілення довготермінових стратегій допомоги вимушеним переселенцям та їх інтеграції.
До відома: графік роботи Центу допомоги ВПО та сімʼям, що потрапили в складні життєві ситуації «Єдність»: понеділок, середа, четвер з 15.00 по 17.00.

Автор: Анастасія Рябокінь

Немає коментарів:

Дописати коментар