четвер, 11 травня 2017 р.

Турбота про ветеранів - обов'язок кожного з нас

День Перемоги – це особливе свято, яке поєднує в собі торжество радості й печалі, відчуття народження чогось нового і великого, смутку за втраченим. Переоцінити його значення для кожного з нас неможливо. Адже війна не оминула жодної родини. І тим величнішою є наша пам’ять про ті події.
 
Працівники територіального центру соціального обслуговування населення Красноградської районної державної адміністрації завжди з увагою та пошаною ставляться до ветеранів, не залишають їх наодинці та надають соціальні послуги. Ось і в ці святкові дні великої Перемоги вони відвідали ветеранів, щоб привітати їх та вручити квіти, подарунки та продуктові набори, отримані від небайдужих людей та організацій.

Зокрема, висловлюється подяка за надання благодійної допомоги інвалідам війни до Дня пам’яті та примирення і 72-ї річниці Перемоги:

- генеральному директору благодійного фонду імені Героя України І.М. Гулого Третяковій Галині Олександрівні;
- фінансовому директору ПАОП «Промінь» Четверик Ользі Григорівні;
- приватному підприємцю магазину «Перша Столиця» Клименко Людмилі Володимирівні;
- приватному підприємцю магазину «Автозапчастини» Біляку Віктору Івановичу;
- приватному підприємцю магазину «Ілона» Бойко Марині В’ячеславівні;
- приватному підприємцю магазину «Світ чаю та кави» Журавському Віктору Юрійовичу;
- приватному підприємцю магазину «Меблі» Хорошун Андрію Віталійовичу;
- голові Красноградської партії БПП «Солідарність» Темченко Олександрі Віталіївні
- приватному підприємцю магазину «Квіти» Перегудовій Валентині Анатоліївні;

Приємно, що є люди, котрі усвідомлюють  що підтримка ветеранів, вчасна допомога, шана, повага і пам’ять про їх подвиги є честю та обов’язком кожного.

До відома: територіальний центр утворено для здійснення соціального обслуговування та надання соціальних послуг громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги за місцем проживання та денного перебування.
На соціальне обслуговування (надання соціальних послуг) в територіальному центрі мають право:
* громадяни похилого віку, інваліди, хворі (з числа осіб працездатного віку на період встановлення їм групи інвалідності, але не більш як на чотири місяці), які не здатні до самообслуговування і потребують постійної допомоги, визнані такими в порядку, затвердженому МОЗ України;
* громадяни, які перебувають у складній життєвій ситуації у зв’язку з безробіттям і зареєстровані в державній службі занятості як такі, що шукають роботу, стихійним лихом, катастрофою (і мають на своєму утриманні неповнолітніх дітей, дітей-інвалідів, осіб похилого віку, інвалідів), якщо середньомісячний сукупний дохід їх сімей нижчий ніж прожитковий мінімум для сім’ї.
До складу територіального входять такі структурні підрозділи:
* відділення соціальної допомоги вдома;
* відділення соціально-побутової адаптації та реабілітації інвалідів;
* відділення організації надання адресної натуральної допомоги.
Територіальний центр має право, в установленому порядку, отримувати гуманітарну та благодійну допомогу, в тому числі із-за кордону, яка використовується для надання допомоги громадянам та поліпшення матеріально-технічної бази територіального центру.

Немає коментарів:

Дописати коментар